Onze site wordt in een nieuw jasje gestoken. Je kan ons ondertussen volgen op
www.hippestoelen.be

maandag 6 mei 2019

Tafel ''Hip'' steigerhout


Steigerhout is een vuren houtsoort, afkomstig uit noord- en midden Europa. Vurenhout word veel gebruikt in de bouw en voor het maken van meubelen.

Wij werken met verouderd steigerhout, dit zijn nieuwe steigerplanken. 

Het hout word gedompeld in een kleurbad, hierdoor krijgen de planken een natuurlijk verouderde uitstraling. De planken worden hierna tweezijdig geborsteld. Borstelen houdt in dat de plank door een staalborstelmachine gaat waardoor het hout gladder ‘geborsteld’ wordt. Let op; het hout word nooit volledig glad, maar de meest ruwe delen zijn er vanaf geborsteld.

Hout is een natuurproduct dat onder temperatuur en luchtvochtigheid kan krimpen en uitzetten. Hierdoor is kiervorming en bolling van een plank niet uit te sluiten. Ons hout is terug gedroogd naar een vochtigheid percentage van 8% tot 12%. Het voordeel hiervan is dat de planken minder ‘’werken’’ en dus minder snel krimpen, uitzetten of krom trekken. Kleine scheurtjes kunnen altijd ontstaan bij steigerhout.

Behandeling steigerhout 

Nano coating; De ultieme bescherming van je steigerhout bereik je met deze onzichtbare coating. De beschermlaag zorgt ervoor dat vloeistoffen niet in het hout trekken, maar op het hout blijven liggen en je het gemakkelijk kunt afnemen.

-->